Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Via Svenska Spel/Gräsroten delas 568 416 kr ut till ungdomsgymnastiken i Sverige.
 
Lina Sjöberg hade siktet inställt på guldmedaljen i söndagens VM-final i DMT. Men i första hoppet hamnade Lina snett och landningen gav ett rejält poängavdrag, ett perfekt andra hopp gav tillslut Lina en bronsplats.
 
Sverige tog idag hem fyra medaljer på NM i truppgymnastik. Motus Salto vann guld i mixed och Örebro tog silver i samma klass. Bland damerna vann Vikingarna ett silver och Brommagymnasterna tog brons i herrarnas tävling.
 
Under torsdagens och fredagens kvaltävlingar i VM i trampolin och DMT har flera svenska gymnaster tävlat. I DMT:n gick Lina Sjöberg till final, medan trampolin och synkron trampolin inte gick lika bra för svenskarna.
 
Gymnastikförbundet har äran att presentera de tre svenska kandidater som ställer upp för val till poster inom UEG, Europeiska Gymnastikförbundet, för nästa mandatperiod.
 
På lördag, den 11 november, arrangeras de nordiska mästerskapen i truppgymnastik. Sparbanken Arena i Lund är utsåld och det väntas en spännande tävling där sex lag representerar Sverige.
 
På plats i Chengdu i Kina finns just nu ett antal svenska parkourutövare som förutom att träffa FIG:s president Mr Watanabe även tävlat i Parkour World Cup.
 
Fram till den 1 dec kan föreningar söka pengar för vidareutbildning för ledare och instruktörer.
 
Hur ska en styrelse, en tränare och en aktiv förhålla sig till elitsatsning? Vad innebär det egentligen och hur säkerställer man att det bedrivs på ett bra, hållbart och kvalitativt sätt?
 
Den svenska mästaren i tricking 2017 heter Måns Rudfeldt och kommer från Stockholmsföreningen Streey Mentality.
 
I sommar samlar vi gymnastikens SM-tävlingar i Helsingborgs Arena! SM-veckan arrangeras den 2-8 juli av värdstäderna Helsingborg och Landskrona. Arrangemanget är en idrottslig folkfest som kan följas både på plats, i media och via sändningar på SVT.
 
I dagarna kom besked från Riksidrottsförbundet (RF) gällande tilldelning av de olika bidrag som alla idrottsförbund har rätt till och kan söka för 2018 och 2019. Det är glädjande nyheter för gymnastiken.
 
Tävlingskommittén för kvinnlig artistisk gymnastik KTK, är den grupp inom Gymnastikförbundet som arbetar för att utveckla, stödja och organisera disciplinen kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG).
 
Det blev en fin finaldag för de svenska gymnasterna på Nord-EM i artistisk gymnastik där det teamet plockade med sig fem medaljer hem i bagaget från Färöarna.
 

Dubbelt guld på Nord-EM

(2017-10-21 21:23)
Efter en fantastisk tävling lyckades Sverige vinna lagtävlingen på Nord-EM i manlig artistisk gymnastik. Det individuella guldet gick till David Rumbutis på världspoängen 79.80.
 

Följ Gymmix
Karlskrona
på Facebook!

facebook.com/gymmixkarlskrona

Postadress:
Föreningen Gymmix Karlskrona - Gymnastik
Tomas Thaung, Hästkvarnsgatan 2
37131 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46708881316
E-post: This is a mailto link

Se all info