Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


För att inspirera till en förbättrad vardagshälsa har Gymnastikförbundet tillsammans med Blossom Tainton-Lindqvist gjort fem program för rörelsepauser.
 
I en fullsatt Accor Hotels Arena genomfördes idag kvaltävlingarna i den sista världscupstävlingen innan VM i oktober och fyra svenska gymnaster var på plats.
 
Norrköpings GF har tilldelats Gymnastikförbundets utmärkelse Årets Förening.
 
Helgen den 9–10 september fylldes Gymnastikens hus i Umeå av ungt ledarskap och hur unga kan ha inflytande i föreningslivet.
 
Tisdagen den 12 september släpps biljetterna till nordiska mästerskapen i truppgymnastik som går i Lund den 11 november.
 
Summeringen av vårterminen 2017 visar att det aldrig tidigare har utbildats så många ledare. Under förra terminen har över 5 000 deltagare gått en utbildning i Gymnastikförbundets regi.
 
Parkour och tricking är en disciplin som fullkomligt exploderat i antalet utövare de senaste åren. Allt fler söker sig till idrotten och till de föreningar som erbjuder parkour och tricking.
 
Jonna Adlerteg är tillbaka på den internationella tävlingsscenen och det med besked.
 
Nu är uttagningen till VM i manlig artistisk gymnastik klar och det blir Kim Wanström (Hammarbygymnasterna), Pontus Kallanvaara (Motus-Salto) och Christopher Soos (Halmstad Frigymnaster) som kommer representera Sverige på VM.
 
I början av oktober går VM i artistisk gymnastik, där Jonna Adlerteg kommer att tävla i grenen barr. Hon laddar upp och vässar tävlingsformen genom att vara med på två världscuper.
 
Igår avslutades VM i rytmisk gymnastik för de två svenska gymnasterna, Petra Lindgren, Uppsalaflickorna och Anastasia Ponomarenko, GF Energo (Göteborg).
 

Påminnelse Gymnastikforum

(2017-08-31 18:01)
7-8 oktober bjuder vi in till Svensk Gymnastiks stora mötesplats. Här samlas Gymnastiksverige i miniatyr - föreningar, kommittéer, styrelser, sponsorer och medarbetare från Gymnastikförbundet. Välkommen!
 
Trampolin är en gymnastikdisciplin som växer. Under året har idrotten uppmärksammats rejält i media, inte minst efter att Lina Sjöberg blivit första kvinna i världen till att tävla på trippelvolt upp på DMT (Dubbel mini trampolin).
 
För att stötta och underlätta marknadsföringen av gruppträning hos våra föreningar har ett antal nya affischer nu tagits fram.
 
VM i rytmisk gymnastik står runt hörnet. 30 augusti-1 september ska Petra Lindgren, 23 och Anastasia Ponomarenko, 17, representera Sverige i italienska Pesaro.
 

Följ Gymmix
Karlskrona
på Facebook!

facebook.com/gymmixkarlskrona

Postadress:
Föreningen Gymmix Karlskrona - Gymnastik
Tomas Thaung, Hästkvarnsgatan 2
37131 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46708881316
E-post: This is a mailto link

Se all info